СТРАТЕГІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ МІСТ УКРАЇНИ - АНФІЛОВ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У даній статті розглянуто потенціал впровадження системи SPARC у місті Києві як інструмент для сталого розвитку міської мобільності. Система поєднує інтелектуальне управління паркуванням у реальному часі з двосторонньою зарядкою для електромобілів, що дозволяє зменшити затори, покращити якість повітря та сприяти розвитку електричного транспорту. Важливим аспектом є адаптація системи до сучасних викликів, таких як кліматичні зміни та урбанізація. У статті акцентується увага на необхідності активної комунікації з громадськістю, освітніх програм та підтримки з боку місцевих органів влади для успішної інтеграції SPARC, формування екологічної культури та підвищення обізнаності серед мешканців. Крім того, підкреслюється значення міжсекторальної співпраці та фінансової підтримки для реалізації ініціатив сталого розвитку.
Keywords: сталий розвиток; міста та території; стратегічний розвиток; інновації; SPARC; цифровий паспорт міста