МЕХАНІЗМИ ТА СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ - БРАУНАГЕЛЬ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено сучасний стан соціального підприємництва в Україні, його роль у вирішенні суспільно-економічних проблем та основні виклики, що перешкоджають його розвитку. Проаналізовано ключові проблеми, зокрема відсутність нормативно-правової бази, обмежений доступ до фінансових ресурсів, низьку поінформованість суспільства та складність інтеграції соціальних підприємств у ринкове середовище. Запропоновано стратегічні напрями стимулювання цього сектора, включаючи розробку законодавчих ініціатив, впровадження державних програм підтримки, залучення міжнародного досвіду, створення пільгових фінансових механізмів та розвиток інфраструктури підтримки соціального бізнесу. Окрему увагу приділено питанням популяризації соціального підприємництва та формуванню сприятливого середовища для його розвитку.
Keywords: соціальне підприємництво; державна підтримка; фінансові механізми; стратегічні напрями; нормативно-правове регулювання