ЕФЕКТИВНІСТЬ ЦИФРОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ ДЛЯ АНАЛІЗУ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ В ГАЛУЗІ МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІКИ - ЧЖАН, Хен (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Цифрові інструменти для аналізу та прогнозування в міжнародній економіці — це набір технологічних рішень, заснованих на обробці великих обсягів даних, математичних моделях та штучному інтелекті, які дозволяють вивчати динаміку економічних процесів на глобальному рівні та прогнозувати майбутні тенденції. Вони поєднують сучасні технології обробки даних, такі як машинне навчання, Big Data, алгоритми штучного інтелекту та економетричні моделі для аналізу складних економічних взаємозв’язків та інтеракцій між країнами, транснаціональними компаніями та фінансовими ринками. У цьому контексті ці інструменти стають основою для стратегічного прийняття рішень урядами та бізнесом, допомагаючи краще розуміти глобальні економічні процеси та прогнозувати зміни на ринках у майбутньому.Цифрові аналітичні та прогнозувальні інструменти дозволяють моделювати різні сценарії для глобальної економіки, враховуючи широкий спектр факторів, таких як зміни в міжнародній торгівлі, валютні коливання, перерозподіл інвестиційних потоків та політичні події. Таким чином, ці інструменти дозволяють ефективно використовувати дані для оцінки потенційних ризиків та можливостей, що робить їх надзвичайно корисними в умовах глобальної економічної невизначеності. Крім того, вони допомагають оптимізувати економічні рішення, що базуються на доказах, надаючи більш точні та обґрунтовані прогнози.
Keywords: цифрові інструменти; технології Big Data; інтерпретованість цифрових технологій