МЕТОДИКО-ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ В СИСТЕМІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - ВАСИЛЬЦІВ, Тарас; ЛУПАК, Руслан; МИКИТИН, Олег (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У системі економічного потенціалу підприємства (поряд із конкурентним, інноваційним, виробничим, маркетингово-збутовим, організаційно-управлінським та підприємницьким потенціалами), зокрема в галузі промисловості, визначна роль відводиться управлінню ресурсним забезпеченням – функціонально-структурним елементом економічної безпеки підприємства, що визначає якість процесів формування та ефективного використання ресурсного забезпечення з метою підтримання стабільності та стійкості економічної безпеки підприємства. Складовими ресурсного забезпечення промислових підприємств слід вважати: виробничу, ресурсно-сировинну, техніко-технологічну, інтелектуально-кадрову, фінансово-інвестиційну, нематеріальну, науково-технічну, інфраструктурну, маркетингову, логістичну, інформаційну та екологічну.
Keywords: ресурсне забезпечення; економічна безпека; промислові підприємства; управління; діяльність; потенціал; ресурси; виробництво; технології