ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ СТРАТЕГІЧНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ІННОВАЦІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА - ВОРОНЬКО-НЕВІДНИЧА, Тетяна; СОБЧИШИН, Віталій; БАРАНОВСЬКИЙ, Іван; СВІТЛОВА, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано основні аспекти управління стратегічним потенціалом інноваційно орієнтованого аграрного підприємства. Доведено, що у нинішніх умовах актуальні питання управління стратегічним потенціалом інноваційно орієнтованого суб’єкта господарювання в аграрному секторі пов’язані з цифровою трансформацією та інноваціями, екологічною, безпековою та соціальною відповідальністю. Обґрунтовано чинники, що ускладнюють довгострокове планування й вимагають від агропідприємств адаптивного управління, швидкого коригування власних стратегій і готовності змінювати свій потенціал.
Keywords: управління; стратегічний потенціал; стратегія; сталий розвиток; безпека; інновація