РОЛЬ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ У ФОРМУВАННІ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ - КУЩ, Анастасія; ЛАТИШЕВ, Костянтин (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті висвітлено значення стратегічного управління для розвитку підприємств у сучасних умовах динамічного середовища. Проаналізовано основні концепції стратегічного управління, його історичний розвиток і вплив на конкурентоспроможність підприємств. Розглянуто інструменти, етапи та особливості впровадження стратегічного управління, а також визначено бар’єри, які обмежують його застосування, та шляхи їх подолання. Особлива увага приділена необхідності гнучкості стратегій, адаптації до змін і оптимального використання ресурсів для досягнення довгострокових цілей.
Keywords: стратегічне управління; стратегія підприємства; конкурентоспроможність підприємства; стратегічний розвиток; оптимізація ресурсів