ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯМІСЬКОГО ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ - ЧЕРНІЙ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті розглянуто основні підходи до визначення сутності поняття «ефективність», що дозволило сформулювати авторське бачення змісту даної категорії. Автором охарактеризовано особливості наповнення та складових ефективності громадського транспорту. Презентовано власну методику оцінки ефективності функціонування громадського транспорту, сформульовано специфічний масив вихідних даних такої оцінки. В результаті, вдалося здійснити апробацію авторської методики за даними системи громадського транспорту м. Київ. Застосування методики і проведення оцінки дозволило авторові сформулювати основні обґрунтовані шляхи підвищення ефективності громадського транспорту та стратегічні вектори подальшого поступу.
Keywords: ефективність; громадський транспорт; оцінка; параметри; факторний аналіз; стратегія розвитку