РОЗРОБКА ЕКСПОРТООРІЄНТОВАНОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ В УПРАВЛІННІ ПРИБУТКОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - САВІЦЬКИЙ, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті досліджено сутність окремих елементів розробки експортоорієнтованої стратегії розвитку в управлінні прибутковою діяльністю промислових виробників. Виділено основні тенденції здійснення зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств за умов інтеграційних процесів. Охарактеризовано аспекти екстенсивного та інтенсивного зростання промислових підприємств на основі посилення їх експортоорієнтованості. Актуалізовано зв'язок експортоорієнтованої стратегії розвитку та прибутковості. Наведено залежність економічних умов інтеграційних циклів, складності рівнів експортоорієнтованої стратегії розвитку та управління прибутковою діяльністю підприємства. Деталізовано значення макро- та мікрорівнів управління для запуску процесу розробки експортоорієнтованої стратегії розвитку у підвищенні прибутковості підприємства та зображено у структурі.
Keywords: інтеграційні процеси; екстенсивне та інтенсивне зростання; прибутковість; експортоорієнтована стратегія розвитку; управління