РОЗВИТОК ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ТА ТЕХНОЛОГІЙ У СВІТОВІЙ ЕКОНОМІЦІ ПІД ЧАС COVID-19 - БЄЛОЗЕРЦЕВ, В.; ХАРАКОЗ, Л.; КАРМІНОВ, Я.; СОКОЛОВА, О.; СУЛИМА, Г.; ХУДЯКОВА, Г. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У сучасному світі без інформаційних систем та технологій ніяк не обійтись, вони впливають абсолютно на всі сфери життєдіяльності людини. Вони вносять особливо вагомий вклад в економіку світу. Інформаційні технології дозволяють пожвавити розвиток світової торгівлі в мережі Інтернет, провокують появу ринку інформації та інформаційних послуг. Технології впливають на розвиток економіки, проте існує дуже багато факторів, які впливають на якість технології та їх модифікацій. Одним з таких факторів стала пандемія COVID-19, така ситуація в світі змусила інформаційні технології проникнути у життя людини ще глибше. Тепер за їх допомогою люди не лише зберігали, обробляли та аналізували інформацію, але й підприємства мали змогу керувати підлеглими, а ті, в свою чергу, мали максимально комфортні умови для праці та досягнення поставлених цілей. Та й загалом розвинулись системи дистанційного навчання та доставки будь-яких товарів будь-куди. У статті також наведені статистичні дані за останні роки, за якими можна зробити висновок, що за останній рік на інформаційні технології дуже вплинула пандемія, але при цьому вони стали невід’ємною частиною економічного (і не тільки) розвитку країн, було створене ніби замкнуте коло, завдяки розвитку технологій покращується стан економіки, а разом з розвитком економіки потребуються все нові і нові технології.
Keywords: системи і технології; аналітика; COVID-19