ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА І ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ АГРОТЕХСЕРВІСУ - ЮСІФОВ САМАД, НУРАДДІН (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Метою статті є вдосконалення виробничо-технічної експлуатації машинно-тракторного парку та ефективне використання техніки в зоні обслуговування із застосуванням реанімаційних технік. Методологія та методи, що використовуються, є теоретичною та методологічною основою науково-дослідної роботи нашої країни та зарубіжних учених щодо технічного обслуговування сільськогосподарського виробництва, організації та ефективного функціонування установ, що його реалізують. Тут використовується ряд методів аналізу теорії масових послуг та теорії графів. Основною науковою новизною результатів є використання інтегрованих показників для механізації технологічних процесів в контексті існуючих структурних особливостей сільськогосподарського виробництва, підвищення рівня експлуатації машинно-тракторного парку. Виробничо-технічна експлуатація залежить від рівня технічного обслуговування процесу. Результатами дослідження є спільний огляд технологій «виробничо-технічної експлуатації» та реанімації при забезпеченні механізації технологічних процесів в контексті існуючих структурних особливостей сільськогосподарського виробництва; використання комплексного показника для оцінки експлуатаційного рівня машинно-тракторного парку; розробка моделі виробничо-технічної експлуатації автопарку на основі чотирьох груп, що характеризують корисність організаційних, технічних і технологічних заходів, а також методів підвищення рівня технічного обслуговування різних суб'єктів господарювання для забезпечення якості машини експлуатації тракторного парку: – існуючі форми техніко-технологічної класифікації механізації виробничих процесів у сільському господарстві та підвищення інтенсивності використання машин у створених об'єктах інженерного обслуговування; – вдосконалення виробничо-технічної експлуатації машинно-тракторного парку підприємств обслуговування, що працюють в економічних кліматичних умовах, та вдосконалення використання машин із застосуванням реанімаційних технік; – забезпечити, щоб витрати на оплату праці та обслуговування та ремонт в процесі виробництва були нижчими, ніж вартість 15 манат на звичайний га еталон; - забезпечити виконання всього комплексу механізованих робіт з ефективним використанням машинно-тракторного парку.
Keywords: господарства великих компаній; агросервісне підприємство; виробничо-технічна експлуатація; оптимальний метод; засоби постачання; трудомісткість; комплексні показники; узагальнені фактори; виробничі ресурси; звичайний еталон га