ОПТИМІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ТА ПРИВАТНОЇ КОМПОНЕНТ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - КРУПА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Досліджено рівневу структуру ефективної системи пенсійного забезпечення згідно до висновків Світового банку. Розглянуто переваги і недоліки практичного впровадження кожного з рівнів, а також кращі світові практики їх застосування. Здійснено аналіз рівня пенсійного забезпечення в Україні та недоліків законопроекту щодо накопичувальної пенсійної системи. Доведено необхідність збалансування вітчизняної пенсійної системи приватною компонентою.
Keywords: пенсійне забезпечення; рівні пенсійної системи; порівняльний аналіз; зарубіжний досвід; рівень пенсійних виплат в Україні