ТРАНСФОРМАЦІЯ СИСТЕМИ ОСВІТИ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ ТА СУСПІЛЬСТВА - КОСТЕЦЬКИЙ, П.; КУЦЕНКО, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Стаття присвячена дослідженню особливостей трансформації системи освіти у відповідності до вимог цифрової економіки та суспільства. У статті проаналізовано сучасний рівень попиту на фахівців у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, а також структуру цифрових навичок населення у країнах Європи. Дослідження ключових трендів цифровізації суспільства засвідчило, що робота з інформацією стає одним з найбільш важливих вмінь сучасного світу, а цифрові технології та продукти використовуються майже в усіх галузях економіки. Було проведено аналіз найбільш важливих напрямків цифровізації навчальних закладів та досліджено основні переваги й недоліки цифровізації освіти як на рівні навчального закладу, так і для осіб, що навчаються. Підсумком дослідження стала систематизація основних напрямків, за якими має відбуватися процес цифрової трансформації навчальних закладів.
Keywords: цифровізація; освіта; навчальний заклад; університет; цифрові навички; цифрові технології; онлайн-навчання