АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ПЕРЕДУМОВИ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ АГРОФОРМУВАНЬ - СТАВНІЧУК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті досліджено чинники і методи посилення інвестиційної діяльності в аграрному секторі України. У найширшому розумінні інвестиції забезпечують необхідні механізми для фінансування, росту та розвитку економіки країни. Аналіз показує, що в усіх розвинених країнах аграрний сектор економіки підтримується державою, оскільки він безпосередньо впливає на продовольчу безпеку країни та її роль і місце у світовій економіці.Визначено, що обмеження державних фінансів, відсутність дієвого механізму кредитування сільського господарства, жорстка і недосконала податкова політика, збільшення імпорту сільськогосподарської продукції сприяли тому, що вітчизняні агроформування ліквідували майже всі джерела формування та нагромадження капіталу, що негативно вплинуло на функціонування аграрної та технологічно пов’язаних галузей.
Keywords: агроформування; аграрна політика; інвестиції; інвестиційна діяльність; експорт; сільське господарство; євроінтеграція