СУЧАСНИЙ СТАН РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ КРАЇН ПІВДЕННОЇ АЗІЇ - ЖУРБА, І.; ТРИГУБА, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті проаналізовано природно-ресурсний потенціал, обґрунтовано особливості  розвитку туристичної інфраструктури Демократичної Республіки Шрі-Ланка. Автори на конкретних прикладах  обґрунтовують, що туристично-рекреаційний потенціал країни надзвичайно потужний та різноманітний. У статті проаналізовано та доведено, що велика кількість визначних пам’ятних місць, багата історія, надзвичайно різноманітний та потужний природно-ресурсний потенціал зокрема, гарно розвинута туристична інфраструктура роблять дану  країну привабливою для туристів. Отже, в статті доведено, що відповідно до результатів дослідження необхідно насичувати видову структуру турів до Шрі-Ланки, які пропонуються на Українському ринку.
Keywords: природно-ресурсний потенціал; туристично-рекреаційні ресурси; дайвінг та серфінг туризм; національні парки; історико-культурний; подієвий; паломницький та медичний туризм; туристична інфраструктура