ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ КАРАНТИНУ ТА РОЗПОВСЮДЖЕННЯ COVID-19 - ГАРАФОНОВА, О.; БІЛОУС, А.; ЯЩЕНКО, І.; МАРГАСОВА, О.; ДИХНИЧ, Л. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Стаття присвячена складовим ефективного менеджменту соціальної відповідальності бізнесу під час карантину та розповсюдження Covid-19. Стаття надає визначення явищу корпоративної соціальної відповідальності, наголошує на його важливості під час пандемії. У статті проаналізовано та зазначено статистичні дані, пов’язані з поширенням Covid-19, наведено зарубіжний та вітчизняний досвід торгових підприємств щодо поширення принципів соціальної відповідальності бізнесу, наведені основні елементи та складнощі дистанційної роботи, представленні графіки для кращого розуміння матеріалу. Разом з тим, ідентифіковано особливості менеджменту, орієнтованого на якісне та результате управляння соціальною відповідальністю підприємства, застосованого як до суспільства в цілому (партнерів, населення), так і для  усього персоналу підприємства під час карантину, зазначено фактори, на які слід звернути увагу менеджерові при керуванні робочим процесом.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; КСВ; благодійність; Covid-19; карантин; дистанційний робочий процес; ефективний менеджмент