РОЗВИТОК ПЕРСОНАЛУ ІННОВАЦІЙНО-АКТИВНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЯК ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ У ПІДВИЩЕННІ КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ - БАБЧИНСЬКА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті розглянуто розвиток персоналу інноваційно-активного підприємства як об’єкта управління у підвищенні конкурентоздатності та вказано на необхідність його постійного розвитку в умовах динамічного зовнішнього середовища. Обґрунтовується необхідність формування управлінських дій підприємства щодо розвитку персоналу, що можна відтворити у вигляді певної моделі, спрямованої на досягнення основних стратегічних цілей підприємства на основі відповідного розвитку конкретних елементів трудового потенціалу та отримання певного супроводжуючого ефекту. Як модель управління розвитком персоналу підприємства пропонуємо розуміти схематичне зображення (модель), що відображає суттєві ознаки та основні елементи поведінки підприємства у сфері його діяльності щодо розвитку трудового персоналу.
Keywords: інноваційно-активне підприємство; розвиток персоналу; інноваційна активність; управління розвитком персоналу; система управління розвитком персоналу