СУЧАСНИЙ МАРКЕТИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТ ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - БОНДАРЕНКО, В.; КУЛАКОВА, С.; КЛИМЕНКО, К.; ВЕРПЕТА, Я. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті надано обґрунтування сучасного маркетингу як одного з інструментів підвищення ефективної діяльності підприємства в нових умовах економічного оточення. Розглянуті різні підходи до визначення терміну «маркетинг». Досліджено зміст маркетингу в системі управління підприємством. Проаналізовано взаємозв'язок маркетингу і ефективної діяльності підприємства. Досліджено сутність маркетингової концепції управління підприємствами та визначено фактори, що призводять до її зміни, у тому числі під впливом розвитку інформаційних та Інтернет-технологій.
Keywords: маркетинг; інструменти маркетингу; маркетингове середовище; інформаційні технології маркетингу