АНАЛІЗ СТАНУ КРЕДИТУВАННЯ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ БАНКІВСЬКИМИ УСТАНОВАМИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ COVID-19 - ЛАРІОНОВА, К.; ТАНАСІЄНКО, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Проаналізовано стан кредитування малого та середнього бізнесу банківськими установами України в умовах коронавірусної пандемії Covid-19. Встановлено, що протягом 2018-2020 років відслідковувалась спадна тенденція банківського кредитування малого та середнього бізнесу внаслідок негативного впливу пандемії на діяльність малих та середніх підприємств. Проаналізовано рейтинг найкращих умов кредитування підприємств малого та середнього бізнесу банками України в 2021 році та розглянуто програми кредитування банків. Зазначено, що в результаті запровадження карантину в 2020 р. та інших обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби діяльність банківської системи дещо зазнала змін. Розглянуто розмір допомоги урядом малому та середньому бізнесу в умовах пандемії та особливості державної програми підтримки бізнесу «Доступні кредити 5–7–9 %».
Keywords: банківське кредитування; малий та середній бізнес; відсоткові ставки; коронавірусна пандемія