ОЦІНКА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІКОЮ УКРАЇНИ - ТЮРІНА, Н.; КАРВАЦКА, Н.; НАЗАРЧУК, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті досліджено еволюцію і причини криз у економіці України за період її незалежності. Проаналізовано динаміку зміни основних макроекономічних показників розвитку економіки України, за результатами якої охарактеризовано три основні кризи та визначено причини їх виникнення. Виконано оцінювання динаміки низки показників, що характеризують результати управління економікою країни. Обґрунтовано, що відсутність результативних структурних змін в економіці країни призвела до накопичення внутрішніх та зовнішньоекономічних дисбалансів. Результати аналізу рейтингового оцінювання економіки України міжнародними організаціями засвідчили стабільно низькі позиції країни. Зроблено висновок, що неефективний економічний розвиток став однією з основних причин погіршення соціального розвитку країни.
Keywords: криза; розвиток; економіка; управління