НАПРЯМИ ПОКРАЩЕННЯ РІВНЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ МАШИНОБУДІВНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ - ЄПІФАНОВА, І.; ДЖЕДЖУЛА, В.; БАЛЬЗАН, М.; ГУМЕНЮК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Досліджено стримуючі чинники розвитку та можливі напрямки підвищення конкурентоспроможності підприємств машинобудівної промисловості України. Аргументовано важливу роль машинобудівної промисловості у формуванні виробничого потенціалу інших секторів економіки та забезпечення науково-технічного прогресу країни. Систематизовано основні обмеження для розвитку конкурентоспроможності, пов’язанні зі змінами, зв’язками та конкуренцією.  Обґрунтовано можливі напрямки підвищення рівня конкурентоспроможності підприємств машинобудування.
Keywords: машинобудівна промисловість України; конкурентоспроможність; конкуренція; стримуючі чинники; обмеження