СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ГЛОБАЛЬНОГО МАРКЕТИНГУ ПОСЛУГ - ХУРДЕЙ, В.; ДАЦЕНКО, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Глобалізація та посилення міжнародної конкуренції вимагають нових підходів до розвитку маркетингу послуг. Зростання глобальної економіки послуг, а також зростання обсягу експорту послуг Україною на міжнародний ринок підтверджують необхідність розробки стратегії розвитку глобального маркетингу послуг, чим визначається актуальність теми дослідження.Проаналізовано останні публікації українських та іноземних учених (С.Е. Сардак, С.В. Ковальчук, О.М. Ковінько, І.В. Лісовський, Л.О. Іванова, Б.Б. Семак, М.В. Трейтяк, Т.М. Циганкова, Brinker S., Enerson M., Mason R., Corbishley K.), які у своїх працях виділяють основні фактори, які впливають на формування основних трендів та розвиток глобального маркетингу послуг. Виявлено тренди глобального маркетингу послуг, елементи стратегії розвитку глобального маркетингу послуг, їх особливості та можливі заходи адаптації стратегії розвитку глобального маркетингу послуг у компаніях.
Keywords: стратегії розвитку; глобальний маркетинг послуг; тенденції глобального маркетингу послуг; цифрові маркетингові технології