СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ МАРКЕТИНГОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - КОВАЛЬЧУК, С. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті узагальнено існуючі погляди щодо дефінування поняття “цифровий маркетинг”, дано його авторське визначення як ефективного поєднання інструментів і методів традиційного маркетингу з сучасними інформаційними, цифровими, інтерактивними технологіями задля просування товарів та послуг підприємства, а також формування його ділової репутації у сучасному комунікативно-інформаційному просторі. Визначено тенденції у сфері цифрового маркетингу, що сформувалися, у тому числі під впливом COVID-19, а саме: тенденції рекламного ринку; тенденції ринку соціальних мереж; тенденції розвитку ринку SEO; тенденції у сфері автоматизації і штучного інтелекту. Визначено ландшафт цифрового маркетингу. Встановлені основні складності, з якими зіткнувся цифровий маркетинг у 2021 р. Окреслено напрями подальшого розвитку маркетингу в умовах глобальної цифровізації економіки.
Keywords: маркетинг; маркетингові технології; цифровий маркетинг; цифрова економіка; глобалізація економіки