МАРКЕТИНГОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ БРЕНДУ ІКЕА У ПОЛЬЩІ - ЮЗИК, М.; ЮЗИК, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Спосіб залишитися на ринку та збільшити свій дохід – використовувати потенціал сучасних маркетингових стратегій.У статті розглянуто сутність таких понять як  конкурентної боротьби, етичного кодексу, the halo effect у ІКЕА бізнесі. Протягом останніх років IKEA значно зміцніла на світовому ринку як бренд. Проаналізовано виклики, які постали перед ІКЕА  промисловістю:  не можна просто вести справи як завжди і розраховувати на зростання прибутку; вони повинні бути пильними і реагувати на важливі тенденції та події, інакше ризикують залишитися позаду більш досвідчених конкурентів. Здійснено та проаналізовано якісне і кількісне маркетингове дослідження серед студентів-магістрів із різних держав світу, які навчаються на магістратурі міжнародної бізнес програми на факультеті управління Варшавського університету щодо сприйняття ними ІКЕА бренду. ІКЕА місія полягає у тому, щоб створювати краще життя для багатьох людей, а тому думка клієнта є найважливішою. Досліджено особливості поведінки покупця при виборі ІКЕА виробів: які потреби задовольняє покупець, коли шукає продукцію; що найчастіше потрібно клієнту при виборі ІКЕА асортименту; зручність покупки. Розглянуто бренди національного та світового рівня, особливість їх функціонування на польському ринку.
Keywords: маркетингове дослідження; сприйняття бренду міжнародними студентами; етичний кодекс; поведінка покупця