ДОСЛІДЖЕННЯ НАПРЯМКІВ РОЗВИТКУ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ НАВЧАННЯМ - ЯРЕМКО, С.; КУЗЬМІНА, О.; БЕВЗ, С. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті розглянуто поняття системи управління навчанням; досліджено принципи та особливості систем управління навчанням; здійснено аналітичний огляд найбільш поширених платформ управління навчанням.В результаті проведених досліджень було встановлено, що розроблення та впровадження  сучасних систем управління навчанням є безумовно одним із важливих напрямків розвитку системи освіти, оскільки вони є сучасним та ефективним інструментом забезпечення доступності та прозорості навчального процесу. Особливо це стало актуальним на даний час, у зв’язку із масовим переходом на дистанційну форму освіти, що в свою чергу стало поштовхом до розвитку платформ з онлайн–навчання.
Keywords: системи управління; дистанційне навчання; Moodle; Claronline; ATutor; Mindflash; SkyPrep; Sakai; OpenACS