ВИЗНАЧЕННЯ СУТНОСТІ ТА СТРУКТУРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ РЕГІОНУ - ДОНЧАК, Л.; ШКВАРУК, Д. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті обґрунтовано значення таких понять як «потенціал» та «економічний потенціал», які являються основним підґрунтям для ефективного функціонування будь-якої країни, регіону чи підприємства та сформовано власне бачення даних категорій, а саме під економічним потенціалом регіону доцільно розглядати всі економічні ресурси, можливості, здатності територіальної одиниці здійснювати господарсько-виробничу діяльність, забезпечувати суспільні потреби населення, використовувати всі можливі складові регіону для економічного, суспільного та господарського зростання. Охарактеризовано основні структурні компоненти економічного потенціалу регіону, до яких належить екологічний потенціал, фінансовий, ресурсний, кадровий потенціал, потенціал якості життя, інвестиційно-інноваційний потенціал.  На основі проведеного дослідження доведено тісний взаємозв’язок основних структурних елементів економічного потенціалу.
Keywords: потенціал; економічний потенціал; економічний потенціал регіону; структурні елементи економічного потенціалу регіону