КРИТИЧНА ОЦІНКА СУЧАСНОГО СТАНУ ОБЛІКУ І АУДИТУ НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ НА ПІДПРИЄМСТВАХ - ЄРЕМЯН, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті проведено критичний аналіз сучасного стану обліку і аудиту нематеріальних активів на підприємствах. Проаналізовано основні засади нормативно-правового забезпечення бухгалтерського обліку операцій з нематеріальними активами за національними і міжнародними стандартами. Визначено основні проблеми в класифікації, оцінці, нормативно-правовому регулюванні обліку нематеріальних активів та запропоновано рекомендації щодо їх вирішення. Проведено дослідження інформаційного забезпечення аудиту нематеріальних активів та визначено перспективні напрямки для проведення якісного аудиту.
Keywords: нематеріальні активи; облік; аудит; підприємство; проблеми; перспективи