АНАЛІЗ ФАКТОРІВ ВПЛИВУ НА УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМ КАПІТАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА - ГРЕЧИШКІНА, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті проведено дослідження теоретичних підходів до визначення поняття людський капітал. Встановлено, що традиційні методи управління повинні відповідати сучасним тенденціям цифрової трансформації. Аналізується вплив зовнішніх та внутрішніх чинників на формування людського капіталу. Виявлено особливий вплив «штучного інтелекту» на формування підходів до управління людським капіталом. Визначено, що підприємства не мають єдиної системи показників оцінки якості людського капіталу. Розроблені рекомендації які дозволять в сучасних умовах управління людським капіталом якісно вплинути на ефективність діяльності підприємств, незалежно від розміру та об’єму виробництва.
Keywords: людський капітал; конкурентні переваги; людський потенціал; культура особистості; інструменти управління