ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - ЧИЖ, В.; ГАВРИЛЕНКО, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено зміни в обліково-аналітичному забезпеченні управління підприємством під впливом розвитку засобів інформатизації. Визначено етапи розвитку інформаційних технологій в обліково-аналітичному забезпеченні управління підприємством та надано їх характеристику. Встановлено, що новітнім інноваційним засобом формування і обробки інформації є блокчейн технологія. Систематизовано підходи до сутності цієї технології. Розглянуто складові технології та визначено її сутність відносно застосування в обліково-аналітичному забезпеченні управління підприємством. Запропоновано підсистеми обліково-аналітичного забезпечення управління підприємством з використанням технології блокчейн.
Keywords: облік; управління; автоматизація; цифрові технології; блокчейн