ОЦІНКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ЗАКЛАДІВ М. КРИВИЙ РІГ - НІКОЛАЙЧУК, О.; ІВАНАГА, В.; ЛАПТЄВА, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Проаналізовано конкурентоспроможність готельно-ресторанних закладів на регіональному ринку м. кривий ріг. Аналіз кокурентноспроможності закладів проведено за критеріями: асортимент додаткових послуг, дизайн, цінова політика, пункти харчування, наявність програм лояльності, рівень обслуговування, місце розташування.  Встановлено, що найбільш сильні позиції мають готельно-ресторанні заклади «Reikartz Аврора Кривий Ріг» та «Park House». Порівняльний  аналіз номерного фонду досліджуваних закладів показав, що найбільший асортимент номерів серед аналізованих закладів м. Кривий Ріг має «Reikartz Аврора Кривий Ріг». За кількістю номерів лідерами на ринку є «Park House, «Дружба» та «Reikartz Аврора Кривий Ріг». За результатами аналізу цінової політики закладів встановлена значна диференціація цін на ринку готельних послуг м. Кривий Ріг. Аналіз конкурентоспроможності закладів за відгуками гостей показав, що найвищу оцінку має «Park House. Високі оцінки мають «MIZAR Hotel & Restaurant» та «Дружба».  За оцінками гостей заклад «Reikartz Аврора Кривий Ріг» поступається конкурентам за більшістю критеріїв. Для розвитку  конкурентних переваг аналізованих закладів актуальними є заходи щодо розширення спектру додаткових послуг, оптимізації цінової політики та постійного підвищення рівня якості наданих послуг.
Keywords: конкурентоспроможність; готельно-ресторанні заклади; ринок готельних та ресторанних послуг