ОСОБЛИВОСТІ ГРОШОВИХ ПЕРЕКАЗІВ ЗАРОБІТЧАН: ВПЛИВ НА ЕКОНОМІКУ УКРАЇНИ - ПОЛІЩУК, Є.; ГАРАФОНОВА, О.; ЖУРАВЕЛЬ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Дослідження присвячене аналізу грошових переказів заробітчан та міграційних процесів в Україні. Проаналізовано дані щодо обсягі вприватних грошових переказів мігрантів, Розглянуто дані щодо рзподілу обсягів грошових переказів із-закордону за каналами надходження. Вичнасено частки приватних грошових переказів в Україну за основними країнами. Порівняно системи переказів, які коричтуються найбільшою популярність в Україні. Проаналізовано структуру обсягів грошових переказів з-за кордону за джерелами формування. Проведено оцінку впливу грошових переказів і заощаджень на соціальноекономічний розвиток України, а також надання відповідних даних для підтримки рекомендацій, заснованих на фактичних даних, задля сприяння стабільності та сталому нсоціально-економічному розвитку в Україні. Наведено наслідки міграційних процесів для України.
Keywords: грошові перекази; міжнародні платіжні системи; міграція населення; грошові перекази мігрантів; приватні трансферти; НБУ; канали грошових переказів; заробітчанин