ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ДОТРИМАННЯ МІНІМАЛЬНИХ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ - КРУПА, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Висвітлено мінімальні норми соціального забезпечення, які мають дотримуватися Україною як підписантом однойменної міжнародної Конвенції. Здійснено порівняльний аналіз фактичних обсягів пенсійних виплат в Україні за видами з їх розрахунковими значеннями в контексті дотримання міжнародних мінімальних стандартів. Здійснено порівняння середнього рівня доходів людей пенсійного віку в окремих країнах ОЕСР та Україні. Досліджено структуру отримувачів пенсій в Україні за рівнем їх доходів.
Keywords: пенсійне забезпечення; мінімальні норми соціального забезпечення; порівняльний аналіз; коефіцієнт заміщення; Україна