ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНИХ ЗАСАД ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ - КОЛЕСНІКОВ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних та практичних основ організаційно-інноваційного аспекту економічної безпеки підприємства, який визначає способи та засоби формування, розподілу, координації та контролю ресурсів, функцій, процесів, структур, культури, мотивації, комунікації та інших елементів організаційної системи підприємства з метою забезпечення його інноваційної активності, адаптивності, гнучкості та відкритості. В статті визначено сутність, структуру, функції, принципи, методи та моделі організаційно-інноваційного аспекту економічної безпеки підприємства. Особлива увага приділяється ролі інноваційної діяльності як важливого інструменту підвищення економічної безпеки підприємства, а також формуванню організаційної культури, спрямованої на інноваційний розвиток.Стаття містить результати аналізу сучасного стану та тенденцій розвитку теорії та практики управління економічною безпекою підприємства, а також приклади застосування запропонованих методів та інструментів на практиці.
Keywords: економічна безпека; організаційні засади забезпечення економічної безпеки підприємств; інноваційні засади забезпечення економічної безпеки підприємств; система економічної безпеки