СТАТИСТИЧНЕ ВИВЧЕННЯ МІЖНАРОДНОЇ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ - ГРИЦУН, Вікторія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Мета дослідження заключається в аналізі статистичних показників міжнародної фінансової допомоги. Встановлено, що міжнародні фінансові організації посідають важливе місце у світовому господарстві та міжнародних економічних відносинах, а їх діяльність сприяє зміцненню макроекономічної стабільності. Розширення співпраці України із ЄБРР потребує підвищення якості підготовки проектів та документації, створення прозорої системи спостереження за використанням інвестиційних ресурсів, підвищення ефективності діяльності органів влади як важливої передумови зменшення ризиків інвесторів та кредиторів.
Keywords: МВФ; міжнародна допомога; Світовий банк; економічні відносини; фінансові донори