ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ В КОНТЕКСТІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - КОСАЧ, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті проведено аналіз сучасного стану правового регулювання державного управління щодо запобігання корупції в органах державної влади в контексті економічної безпеки  в умовах воєнного стану. Так, одним з найважливіших завдань державного управління щодо запобігання корупції в органах державної влади є те, що держава має забезпечити «правову безпеку» всім своїм громадянам, а це може вимагати введення тимчасових обмежень на дії певних нормативно-правових актів, що регулюють питання запобігання корупції. Зазначено пріоритетність забезпечення ефективного державного управління щодо запобігання корупції з метою збереження довіри громадян до державних інституцій та підтримання соціальної стабільності. Аргументовано, що однією з важливих складових боротьби з корупцією на сьогоднішній день в Україні є декларування доходів посадовців. Визначено напрями державного управління щодо запобігання корупції в органах державної влади в умовах воєнного стану.
Keywords: державне управління; запобігання корупції; органи державної влади; економічна безпека