ВПЛИВ ВІЙНИ НА ЕНЕРГЕТИЧНУ СИСТЕМУ УКРАЇНИ - ЧОРНІЙ, Вікторія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті розглянуті питання стану енергетичного сектору України в довоєнний  період та період сьогодення. Було визначено стан розвитку енергетичної галузі в період 2016-2021 року, що дозволило окреслити основні позитивні тенденції та негативні явища за цей період. Встановлено стан енергетичної галузі з врахуванням пошкоджень та втрат потужностей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. На основі встановлених закономірностей розвитку галузі було визначено основі стратегічні пріоритеті розвитку енергоринку з країнами Європи на засадах синхронізації діяльності енергосистем. Для налагодження відповідної співпраці було окреслено основі заходи, які повинні бути виконані урядом кураїни для досягнення встановленої мети. Було доведено необхідність реструктуризації та зміни функціонування енергоринку держави для забезпечення її автономії та розвитку добросовісної конкуренції. Запропоновано заходи з підтримки та розвитку енергетичної галузі з використанням принципів зеленої енергетики.
Keywords: енергетична система; війна; Україна