СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ НАРОЩЕННЯ СПІВПРАЦІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - ДОРОФЄЄВ, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У дослідженні розкрито актуальність проблематики співробітництва територіальних громад в Україні. Метою дослідження є надання характеристики існуючому стану розвитку співробітництва територіальних громад у Полтавській області України, виявлення слабких місць і проблемних аспектів, обґрунтування напрямів активізації міжмуніципальної співпраці. Проаналізовано кількість угод та кількість партнерів по співпраці територіальних громад у межах однієї угоди про співробітництво. Охарактеризовано активність територіальних громад відносно укладання угод про співпрацю за функціональними напрямами (сферами) співпраці. Представлено інформацію про кількість угод співробітництва територіальних громад регіону у просторовому аспекті. Визначено тривалість міжмуніципальної співпраці громад. Надано характеристику активностей територіальних громад відносно участі в обласному конкурсі проєктів, зокрема в частині використання інструмента міжмуніципальної співпраці. Наведено структуру міжмуніципальної співпраці територіальних громад Полтавської області за сферами співробітництва.
Keywords: співробітництво громад; державне управління; децентралізація; публічне адміністрування; місцеве самоврядування; міжмуніципальна співпраця