ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ТА НАПРЯМИ РОЗВИТКУ МІЖМУНІЦИПАЛЬНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ГРОМАД У СФЕРІ ПОКРАЩЕННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ ПІДТРИМКИ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - СЕРДЮК, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Розкрито актуальність розвитку міжмуніципальної співпраці територіальних громад України в сфері забезпечення стимулювання поширення інноваційної діяльності як ключового чинника зміцнення конкурентоспроможності місцевих економічних господарських комплексів. Метою дослідження стало визначення проблемних аспектів та обґрунтування пропозицій відносно напрямів та засобів удосконалення міжмуніципальної співпраці громад в сфері покращення інфраструктури підтримки інноваційної діяльності. Визначено об’єктивні та суб’єктивні чинники – характеристики погіршення параметрів інноваційної діяльності в Україні, які також притаманні рівню місцевого самоврядування. Ідентифіковано та охарактеризовано системні перешкоди налагодження та розвитку міжмуніципальної співпраці громад в сфері розвитку інфраструктури підтримки інноваційної діяльності та інноваційного бізнесу. Розроблено послідовність заходів з формування міжмуніципальної співпраці громад в сфері розвитку інноваційної інфраструктури.
Keywords: територіальні громади; міжмуніципальна співпраця; співробітництво громад; місцевий економічний розвиток; інноваційна діяльність; інноваційна інфраструктура