ПРОБЛЕМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ МІЖНАРОДНОЇ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ПАНДЕМІЇЇ - РИБЧУК, А.; ЖУРБА, І.; ЗАБЛОЦЬКА, Р. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено особливості та проблеми міжнародної туристичної галузі в умовах глобальної пандемії. Розкрито сценарії можливого скорочення чисельності туристів та надходження доходів від подорожей. Відзначено особливість розвитку сучасного туризму, яка полягає у трансформації туристичних організацій у міжнародні спільні підприємства, корпорації та асоціації.  Показано нові можливості та виклики серйозного випробування для всього туристичного ринку, котрі зумовлені прискоренням процесів цифровізації туристських сервісів, більш активним впровадженням сучасних технологій, актуалізацією індивідуального підходу до клієнта. Підтверджено, що держави вживають заходів для захисту, залучення і просування інвестиційних проєктів в туризмі з метою швидшого відновлення національних економік. Доведено, що у міжнародних перевезеннях туристів провідну функцію виконують - повітряний та морський транспорт. Виявлено очікування зростання чисельності міжнародних туристських подорожей у найближчій перспективі.
Keywords: міжнародний туризм; туристичний ринок; туристичний продукт; індустрія туризму; туристичні послуги; туристичні інвестиційні проекти