АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИХ ПЕРЕДУМОВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА - ЛЮБОХИНЕЦЬ, Л.; КАТКОВА, Т.; КРАВЧИК, Ю. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У дослідженні розкрито актуальність проблеми розвитку методики аналізування, моніторингу та діагностики економічної безпеки промислових підприємств. Аргументовано на тому, що спостереження за фінансово-економічним станом підприємства дозволяє ідентифікувати передумови перебігу економічної безпеки промислового підприємства. Розкрито показники фінансово-економічного стану промислового підприємства. Наведено результати аналізування загальної економічної та інвестиційної активності промислового підприємства. Проаналізовано показники прибутковості та оборотності капіталу промислового підприємства. Наведено характеристику показників платоспроможності та складу активів промислового підприємства. Розкрито структуру капіталу та оцінено потенціал промислового підприємства щодо компенсації його можливих збитків. Отримані результати охарактеризовано з позиції передумов щодо забезпечення економічної безпеки промислового підприємства. Наведено порівняльну характеристику фінансово-економічних показників підприємства та середньогалузевих значень. Ідентифіковано проблемні аспекти економічної безпеки промислового підприємства.
Keywords: промислове підприємство; економічна безпека; фінансово-економічний стан; аналіз передумов; управління підприємствами