ОЦІНКА ТУРИСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ СКОЛІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - ІЛЬНИЦЬКА-ГИКАВЧУК, Г. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено туристичний потенціал Сколівської територіальної громади Львівської області. Встановлено, що основними історико-культурними об’єктами, що знаходяться на досліджуваній території, є церкви, пам’ятники,  палац, фортеця. Багатим є природно-ресурсний потенціал, що представлений горами (Парашка, Лопата, Кудрявець, Ключ), скелями (в селі Ямельниця, Урицькі скелі), річками (Опір, Стрий та інші), водоспадами (Кам’янецький, Гуркало, Сопіт), озером (Журавлине). На території громади є Національний природний парк «Сколівські Бескиди», в межах якого прокладені туристичні маршрути та екологічні стежки. Досліджено, що основними видами туристично-рекреаційної діяльності є екологічний туризм, культурно-пізнавальний, гірський. Виявлено основні проблеми розвитку туризму та шляхи підвищення туристичної привабливості Сколівської громади Стрийського району. Доведено, що розвиток туризму є пріоритетним напрямом для даного регіону.
Keywords: туристично-рекреаційний потенціал; історико-культурний потенціал території; туристична привабливість; екологічний туризм; сталий розвиток