СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ В КОНТЕКСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ - ЮДІНА, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено структуру потенціалу вітчизняних підприємств, основні елементи якої повинні забезпечуватися тісними взаємозв'язками в системі менеджменту. Виокремлено зовнішні та внутрішні фактори, які впливають на формування та розвиток потенціалу вітчизняних підприємств. Досліджено проблематику забезпечення потенціалу підприємств промислового сектору національної економіки. Наголошено на значимості формування національної інноваційної системи. Обґрунтовано підходи до проведення діагностики реалізації інноваційного потенціалу підприємства в контексті національної безпеки країни. Досліджено складові системи управління інноваційним потенціалом підприємства.
Keywords: промислові підприємства; інноваційний потенціал; фактори розвитку потенціалу підприємства; національна безпека; система управління інноваційним потенціалом