ОПТИМІЗАЦІЯ МАТЕРІАЛЬНИХ ЗАПАСІВ НА СУЧАСНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - ХОМЕНКО, Людмила; ВОДОЛАЗСЬКА, Олександра; ОНИЩЕНКО, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Необхідною умовою підвищення ефективності управління оборотними засобами на вітчизняних підприємствах є раціональне обґрунтування рівня витрат на управління ними. З метою обґрунтування управлінських рішень стосовно раціоналізації фінансових вкладень оборотних активів менеджер із закупівель організує процес матеріально-технічного забезпечення та контролює своєчасність поставки за оцінки відповідності замовленню та дотриманню інших договірних умов. Запропоновано до організаційної структури підприємства відносити департамент з логістики та закупівель, який знаходиться у підпорядкуванні диктора з операційної діяльності. Наведена послідовність поточної оцінки постачальника за врахування основних параметрів, що забезпечують поставку якісної та безпечної продукції за одночасного розрахунку ризику співпраці з постачальником.
Keywords: оборотні засоби; матеріальні потоки; кондитерські вироби; витрати; споживачі