ЩОДО ФУНКЦІОНУВАННЯ МЕДИЧНОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ - КУКЛІНОВА, Тетяна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Висвітлені актуальні теоретичні та практичні питання ефективного надання медичних послуг населенню в умовах розгортання пандемії. У дослідженні визначено  вимоги до них з урахуванням їх особливостей. У статті проаналізовано важливість підвищення ефективності медичних закладів, яка обумовлена їх соціально-економічною значимістю. Проаналізовано ключові аспекти та напрямки їх функціонування завдяки аналізу проблем, основних правових, організаційних і соціально-економічних тенденцій та особливостей процесу функціонування приватних медичних закладів в України. Наведено необхідність стимулювання медичного персоналу в Україні. Доведено потребу у перспективних напрямках розвитку приватних медичних закладів та впровадження їх інноваційної складової. Запропоновано розширювати медичне страхування, комерційне амбулаторно-поліклінічне обслуговування населення, використовуючи іноземний досвід реформування ринку медичних послуг для підвищення ефективності розвитку медичних закладів. Сформульовано пропозиції та рекомендації щодо забезпечення ефективного функціонування медичних закладів в Україні з орієнтацію на глобалізаційні процеси.
Keywords: медицина; приватний медичний заклад; охорона здоров’я; пандемія; медичний персонал; управління; розвиток