ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОБЛІКУ ТА АУДИТІ - КУДЛАЙ, Альбіна; БЄЛОЗЕРЦЕВ, Василь (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У роботі проводились дослідження стосовно питання необхідності впровадження інформаційних технологій в роботі бухгалтера та аудитора. Було розглянуто позитивні та негативні наслідки у результаті впровадження автоматизованих програм. У статті порівнювались комп’ютерні програми бухгалтерського обліку та аудиту. Ми дійшли до висновку, що усі програми мають як недоліки, так і переваги. Тому, керівники підприємств самі повинні визначитись з програмою, яка є найбільш оптимальною для ведення їх господарської діяльності, а аудитори – з програмою, яка гарантуватиме ефективне проведення аудиту.
Keywords: бухгалтерський облік; аудит; інформаційні технології; автоматизована обробка облікових даних