ЗМІЦНЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ЯК ІМПЕРАТИВ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ САНАЦІЄЮ ПІДПРИЄМСТВА - ХОМА, Дмитро; ЛОПАТОВСЬКА, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У дослідженні наголошено на актуальності ув’язки політики забезпечення фінансової безпеки та управління фінансовою санацією підприємства. Наведено авторський підхід до формування методики інтегрального аналізування рівня фінансової безпеки суб’єкта господарювання. Обчислено інтегральні значення фінансової безпеки підприємства та наведено її темпоральну графічну інтерпретацію. Зроблено прогноз рівня фінансової безпеки підприємства. Визначено стратегічні орієнтири політики покращення фінансової безпеки підприємства в системі управління його фінансовою санацією. Обґрунтовано мету політики зміцнення фінансової безпеки підприємства. Визначено стратегічні цілі політики управління та забезпечення сталої фінансової безпеки підприємства. Узагальнено головні заходи, які мають бути реалізовані підприємством для гарантування його фінансової безпеки й успішної фінансової санації в умовах глибокої фінансово-економічної кризи в Україні.
Keywords: управління підприємствами; фінансова санація; фінансова безпека; управління фінансами; пріоритети сталого розвитку підприємства