УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ІННОВАЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНИХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ - НИЖНИК, Олег; НИЖНИК, Ірина; ЛИСАК, Віктор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Управління фінансово-економічною безпекою інноваційно-орієнтованих соціально-економічних систем розглянуто з точки зору комплексності та індивідуальності вибору складових елементів. Визначено рівні комплексної системи фінансово-економічної безпеки закладів вищої освіти як соціально-економічних організацій (установ). Запропоновано управління ФЕБ здійснювати як на тактичному, так і на стратегічному рівнях. Визначено основні функції, принципи та критерії діяльності нормативно-планового рівня фінансово-економічної безпеки закладів вищої освіти та висунуто сучасну концепцію безпеки інноваційно-орієнтованих соціально-економічних систем.
Keywords: управління; фінансово-економічна безпека; інноваційно-орієнтовані системи; заклади вищої освіти