РЕАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ТУРИСТИЧНОЇ ПОЛІТИКИ В КОНТЕКСТІ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ - ЖУРБА, Ігор; НЕСТОРИШЕН, Ігор; МАТЮХ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті актуалізовано питання необхідності удосконалення державної туристичної політики з використанням інструментів регіонального розвитку та державно-приватного партнерства. Авторами наголошено, що післявоєнне відновлення України повинно передбачати використання внутрішніх резервів та можливостей відновлення економічного потенціалу України, серед яких туристична галузь має займати провідне місце. Наголошено, що сфера туризму в Україні має значний нереалізований потенціал, а за умови розроблення та імплементації дієвої державної туристичної політики у сукупності із використання інструментів регіонального розвитку, туристична галузь може стати потужним підґрунтям економічного відновлення як регіонів, так і національної економіки в цілому. В досліджені зазначено, що трансформації в системі державного управління та регулювання, які були направлені на підвищення рівня децентралізації державного управління та вітчизняної економіки, сприяють використанню інструментів державно-приватного партнерства в сфері туризму.
Keywords: туризм; туристична політика; регіональний розвиток; державно-приватне партнерство в сфері туризму; децентралізація