ПОБУДОВА МЕХАНІЗМУ ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - НИЖНИК, Віктор; НИЖНИК, Ірина; ЛИСАК, Віктор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
На основі розглянутих наукових підходів до фінансово-економічної безпеки закладів вищої освіти (ЗВО) побудовано структурологічну модель механізму підвищення фінансово-економічної безпеки (ФЕБ) ЗВО, яка включає мету, завдання, принципи, методи, важелі, блоки функціонування та організаційне забезпечення функціонування механізму. Запропоновано порядок обчислення інтегрованого показника рівня фінансово-економічної безпеки ЗВО, який входить до організаційного забезпечення механізму, а також наведено перелік заходів підвищення рівня ФЕБ ЗВО, які є складовою побудованого механізму.
Keywords: фінансово-економічна безпека; заклад вищої освіти; механізм підвищення фінансово-економічної безпеки; складові механізму фінансово-економічної безпеки