МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ - НЕСЕНЕНКО, Павло (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті проведено аналіз методологічного апарату до оцінки ефективності державного регулювання аграрного сектора економіки. Зважаючи на мету, основним завданням дослідження є визначення критеріїв оцінки ефективності державного регулювання в аграрній сфері. На основі критичного аналізу виокремлено групи методик оцінки ефективності державної підтримки. Проведено аналіз методологічного апарату до оцінки ефективності державного регулювання аграрного сектора економіки. Визначено критерії оцінки ефективності державного регулювання в аграрній сфері. Запропонована методика оцінки ефективності державного регулювання аграрного сектору економіки, яка має бути спрямована, насамперед, на оцінку ступеня вирішення основних проблем, що перешкоджають розвитку галузі, та оцінку рівня впливу заходів державної підтримки.
Keywords: державне регулювання; економічна політика; аграрний сектор; економічний розвиток