МОДЕЛЬ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЯК ЕКОНОМІЧНА КАТЕГОРІЯ - ШМОРГУН, Євгенія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті проаналізовано сутність поняття «модель сталого розвитку», проведено аналіз складових моделі сталого розвитку. В статті обґрунтовується подібність наявних підходів різних авторів до запровадження сталого розвитку. Розкрито принципи моделі сталого розвитку. Також у статті наводиться генезис економічної категорії «модель сталого розвитку» Автор приходить до висновку, що поняття сталого розвитку частіше  вживають для визначення зростання показників економіки країни, регіонів, окремих галузей промисловості або підприємств. При цьому недостатньо уваги приділено саме соціальній частині сталого розвитку, що вказує на неповне розуміння справжньої сутності даного поняття, а саме збалансованість усіх його складових.
Keywords: сталий розвиток; модель сталого розвитку; гармонійний розвиток; зростання; розвиток